Calgary Flames äityi väkevään iskuun NHL:ssä Suomen aikaa lauantai-iltana, kun joukkue tuhosi heikon Ottawa Senatorsin luvuin 6-3. Calgary iski niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä kolme maalia, ja näistä kaikista ensimmäinen oli Juuso Välimäen käsialaa.

– Meidän on aloitettava jokainen peli tällä tavalla. Olemme puhuneet tästä paljon, mutta se on jäänyt toistaiseksi puheen tasolle, Välimäki sanoi seuran kotisivuilla.

– Emme ole pystyneet tekemään niin, mutta tämä todennäköisesti antaa meille uskoa. Noin meidän pitäisi pelata, Flamesin kolmosparissa Nikita Nesterovin rinnalla vajaat 16 minuuttia (15.56) pelannut suomalainen pyöritteli.

Tamperelaisessa liigajoukkue Ilveksessä alkukaudesta kovaa jälkeä tehneestä pakista tuli kuluvan kauden 28. suomalainen maalintekijä. Pakin tämän sesongin saldo NHL:ssä on 1+6=7, Liigassa Välimäki tehoili sielläkin syöttövoittoisesti 2+17=19.

Häkki oli vuonna 1998 syntyneelle tamperelaiselle tämän NHL-uran toinen. Edellinen ja samalla ensimmäinen syntyi kaudella 2018-19.

– En aio valehdella – maali tuntui todella hyvälle. Siitä on jokin aika, kun viimeksi painoin maalin NHL:ssä, joten tuo tuntui ehdottoman hyvälle.

Välimäen maalista meni 37 sekuntia, ja Flames iski tauluun jo luvut 0-2.

– Olen onnellinen myös meidän alusta. Avauserän maalit kantoivat läpi pelin. Voitto on tärkein juttu.