Mikko Koskiselle nimekäs kilpailija – Edmonton nappasi kokeneen jenkkimaalivahdin siirtolistalta!

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Edmonton Oilersin suomalaismaalivahti Mikko Koskinen saa kovan kilpailijan taistelussa peliajasta.

Oilers vahvisti maanantaina maalivahtiosastoaan nappaamalla siirtolistalta Minnesota Wildin viime kauden ykkösvahti Alex Stalockin, joka ei ole pelannut loukkaantumisen vuoksi tällä kaudella otteluakaan. 33-vuotias jenkkivahti torjui viime kaudella 38 ottelussa torjuntaprosentilla 91,0 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,67.

Jatkossa Koskinen saakin taistella peliajastaan tosissaan, sillä 38-vuotias Mike Smith riisti suomalaisen ykkösvahdin paikan hiljattain palattuaan takaisin tositoimiin oman loukkaantumisensa jäljiltä. Smith on aloittanut kolme edellistä ottelua Oilersin maalilla.

Koskisen osakkeet Oilersin maalivahtihierarkiassa ovat sen sijaan laskussa. Smith on torjunut Edmontonille kahdeksassa ottelussa kuusi voittoa upealla torjuntaprosentilla 93,4. Suomalaisen torjuntaprosentti 15 ottelun jälkeen on 90,1.


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – KÄRPÄT

HIFK:n yllä leijuu pelottavan paljon kysymysmerkkejä! Syttyykö Kärpät jälleen uuteen liekkiin?