Lähivuosina NHL:n kirkkaimman kärjen takana kaudesta toiseen vähintäänkin hyvää jälkeä tehnyt Nashville Predators on ajautunut tällä kaudella uhkaavaan kierteeseen. Kierteeseen, jonka seurauksena seurassa vaadittaisi radikaaleja toimenpiteitä.

Preds on taalaliigan keskisessä divisioonassa vasta kuudennella sijalla, jo kymmenen pistettä viimeistä jatkopaikkaa perässä. Viime yönä joukkue hävisi divarikärki Carolina Hurricanesille luvuin 1-5 pelissä, jossa Pekka Rinne tulitettiin vaihtoon.

”Predators tulee vihdoin, ennemmin tai myöhemmin siihen pisteeseen, mikä on tullut esille enenevässä määrin: Tämä ei toimi. Ennen pitkää, ellei jo nyt, Predsissä on aika toimia räjähdysmäisesti. Halusivat he sitä tai eivät”, The Tennessean kirjoittaa.

Aviisi viittaa joukkueen uudelleenrakennukseen. Se olisi aloitettava siis ihan näillä näppäimillä. Kyseessä on kuulemma sellainen porukka, joka nojaa edelleen liikaa menneisiin saavutuksiin.

”Preds jäi (yöllä avauserässä) 0-3-takaa-ajoasemaan. Siinä ei ole mitään uutta, he jäävät jälkeen usein. Sitten he alkavat pelaamaan ja tekevät ottelusta mielenkiintoisen. Ja sitten joukkue häviää silti”, lehti tylyttää.

– Tiedämme sen, että voimme pelata paremmin. Pystymme pelaamaan paremmin, kuin mitä näytimme ensimmäisessä erässä, ruotsalaispelaaja Viktor Arvidsson vakuuttaa.

– En tiedä, miksi emme pelaa aina, kuten toisessa ja kolmannessa erässä.

Faktahan se kieltämättä on, että silmien tulisi avautua joukkueen sisällä.

Takamatka jatkopaikoille on jo nyt luokkaa hälyttävä, ja sitä paitsi, jos aivan tarkkoja ollaan, eivät nuo takavuosien suoritukset mitään kummosia ole olleet. Konferenssimestaruus 2017 ja divisioonan mestaruudet 2018 sekä 2019. Voisihan sitä ajatella vaikka niin, että Preds on sulanut kriittisimmillä mahdollisilla hetkillä, ja siksi se ei ole tänä päivänäkään voittanut Cupia.

Ihan putkeen ei ole mennyt tällä kaudella joukkueen maalivahtipelaaminenkaan, joka on aiemmin tiedetty sen suureksi vahvuudeksi Rinteen ja Juuse Saroksen johdolla. Joukkue on päästänyt ottelua kohden peräti 3,33 maalia, joka on neljänneksi koko taalaliigassa.

”Predsissä halutaan ajatella tilanteen korjaantuvan helposti – mutta totuus on toinen. Heistä on tullut huono joukkue, joka tarvitsee perusteellisen uudistuksen.”

Mainittakoon muuten, että Rinne on pysäytellyt kumilätkiä 89,7 ja Saros 89,5 prosentin varmuudella. Ei ole kummoista.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

NHL:n suomalaisjoukkueen täysi farssi lähenee – nyt kantona kaskessa toimi Kevin Lankinen

Omien maalien erikoismiehet? Suomalaispelaaja osui NHL:ssä äskettäin väärän päähän, nyt toinen pääsi todistamaan karua mokaa