Nashville Predatorsin Juuse Saros joutui perjantaiyönä valtavaan kiekkosateeseen, kun tämän edustama joukkue yllätti Florida Panthersin luvuin 2-1.

– Veikkaan, että Saros joutui pelastamaan meidät turhan monta kertaa. Mutta saimme kaksi pinnaa ja olemme onnellisia niistä, Nashvillelle kummatkin maalit latonut Calle Järnkrok hymähti seuran kotisivuilla.

Pantteripaitojen ykkösketjun sentteri Aleksander Barkov jäi pisteittä maanmiehensä edessä, kun tämä otti peräti 40 torjuntaa. Kun ne kirjattiin tilastoihin eräkohtaisesti mallia 12+15+13, ei yksikään kaksikymppinen ollut nuorten maailmanmestarille mitenkään erityisen helppo.

– Pelaaminen on mukavaa ja minusta tuntui hyvältä. Tuo oli aika rohkeaa tekemistä meiltä. Me otimme pallosta kopin. Se oli meiltä sellainen luonnevoitto, pelin kakkostähdeksi valittu suomalaisvahti pyöritteli.

Preds-luotsi John Hynesin mukaan oli mukavaa nähdä Saros suorittamassa pelissä samalla tavalla kuin treeneissä.

– Hän oli eilisissä treeneissä erittäin hyvä. Juuse toi valtavan lisän joukkueelle.

– Maalivahtien on torjuttava 91,5-92,0 prosentin tarkkuudella tässä sarjassa, jotta peleistä irtoaa voittoja. Juuse teki niin.

Saroksen pinnat menivät pelissä kirkkaasti tuon yli lukemiin 97,6. Koko kauden prosentit näyttävät lukemia 90,3.

Nashville on keskisessä divisioonassa nyt kuudentena, kuusi pinnaa viimeistä jatkopaikkaa perässä. Kun nelossijan Chicago Blackhawks on pelannut ottelun enemmän, on Preds yhtäkkiä taas mukana jatkopaikkataistelussa. Florida keikkuu kakkosena, kaksi pinnaa kärkijoukkue Tampa Bay Lightningia perässä.