Roope Hintz nousi Dallas Starsin sankariksi perjantaiyönä, kun tähtipaidat kaatoivat hallitsevan Stanley Cup -mestari Tampa Bay Lightningin luvuin 4-3. Ykkösketjun keskellä viilettänyt sentteri summasi tehot 1+2 niitaten voittomaalin ajassa 58.39 hetki sen jälkeen, kun Tampa oli tullut tasoihin. Samalla meni poikki Tampan venäläisvahti Andrei Vasilevskin peräti 12 ottelun mittainen voittoputki.

Nuorten maailmanmestari kasvatti oman pisteputkensa jo neljään, ja noiden pelien saldo on messevä 3+3. Yön pelin ykköstähdeksi valittu sentteri on puolestaan summannut koko kaudella tehot 10+11=21.

– Hintz on yksi aliarvostetuimmista pelaajista koko NHL:ssä. Jos hän ei vielä ole, niin hänestä tulee yksi taalaliigan parhaista pelaajista. Olemme niin onnekkkaita, että meillä on hänet, Starsille voiton torjunut vahti Jake Oettinger oli ylistänyt.

Saad Yousuf

@SaadYousuf126
More from Oettinger on Hintz: "if he's not already, he's going to be one of the best players in the entire league. We're so lucky to have him."

Saad Yousuf

@SaadYousuf126
"He's one of the most under-appreciated players in the entire league." — Jake Oettinger on Roope Hintz

Hyökkääjä kellotti ottelussa peliaikaa reilut 17 minuuttia. Muista suomalaisista Miro Heiskanen iski reilun 25 vastuulla tehot 1+0, Esa Lindell pelasi suurinpiirtein saman verran jääden pisteittä.

Voitto oli tällä kaudella syvällekin vajonneelle Dallasille äärimmäisen iso, sillä nyt eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on seitsemän pinnaa. Lisäksi neljännen sijan Chicago Blackhawks on pelannut jopa neljä ottelua Dallasia enemmän.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Uskomaton ottelu! Kevin Lankinen torjui nollapelin ja historiallisen tempun – joukkuekaverilta ylistysvirsi