Jokereiden kausi KHL:ssä päättyi pudotuspelien avauskierroksella suoraan neljässä ottelussa Lokomotiv Jaroslavlia vastaan.

Helsinkiläisseuran peräsimessä juuri kolmannen kautensa päättänyt Lauri Marjamäki listasi KHL:n englanninkielisillä sivuilla niitä kehityskohteita, joilta toivoo seuran parantavan ennen ensi kauden alkua.

– Mielestäni tarvitsemme pelaajia, jotka taistelevat epätoivoisesti voitoista. Pelaajia, jotka ovat orientoituneet maalintekoon ja valmiita kamppailemaan. Tarvitset myös kokemusta.

– Jos katsot Lokomotivia, vielä viime kaudella heillä oli Staffan Kronwallin ja Jakub Nakladalin kaltaisia konkareita, mutta nyt heillä on paljon nuorempi ja nopeampi joukkue. Mielestäni meidän olisi otettava esimerkkiä tästä ensi kautta ajatellen, Marjamäki vertailee kahden viime kauden pudotuspelivastustajaa.

Marjamäki näkee kehittämistä myös junioripuolella.

– Mielestäni palkkakatto auttaa venäläisiä joukkueita, koska maalla on nuoria ja loistavia pelaajia. Esimerkiksi Lokomotiv tuo koko ajan sisään omia junioreitaan. Heillä on kokeneita pelaajia ykkös- ja kakkosketjuissaan, mutta kolmos- ja nelosketjuista löytyy nuoruutta. Meidän on tehtävä parempaa työtä tällä osa-alueella, päävalmentaja korostaa.

Missä ovat mielestäsi Jokereiden suurimmat kehityskohteet? Kerro mielipiteesi Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: IL: Jukka Jalonen avaa tulevien MM-kisojen erityisjärjestelyjä: ”Ajatus on, ettei Pohjois-Amerikasta tule ketään”