JYPissä pelaava kokenut suomalaispuolustaja Mikko Kalteva kertoo Instagram-tilillään, että hänen pelaajaura loppuu tähän kauteen. Hyvinkääläislähtöinen pakki pelaa Liigassa jo 16. kauttaan, ja pelejä 36-vuotiaalle konkarille on kertynyt kunnioitettavat 706 kappaletta pistein 46+150=196 (+72). Lisäksi vyöllä on 92 pudotuspelimatsia tehoin 7+22=29 (+6).

Tätä kautta kaikin puolin erikoisesti ja haastavaksi kuivallut Kalteva on CHL-mestari JYPistä ja kaksinkertainen alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalisti. Lisäksi maajoukkueeseen nousseella pelaajalla on kasa liigahopeita ja -pronsseja.

– Kauden edetessä tunne oman urani päättämisestä on vain voimistunut ja täten tämä kausi jää ammattilaisurani viimeiseksi.

– Mieleenpainuvin hetki uralla on ehdottomasti CHL-mestaruus, ja tulipa nuo 700 liigaotteluakin täyteen. Tulen muistamaan myös yhdessä joukkueen kanssa koetut hetket. Hienoja miehiä, urheilijoita ja ystäviä.

Kalteva siirtyy seuraavaksi töihin parveke- ja terassilasituksiin erikoistuneelle Lumon Suomelle.

– Aloitan työt toukokuun aikana. Muutoksia siis perheeni elämään on luvassa, mutta jääkiekko, se pysyy, mikäli pojasta polvi paranee, kun Jyp-juniorit koutsaa seuraavaa Kaltevaa juniorikiekon puolella.