NHL:n pohjamutiin kuuluvan Buffalo Sabresin alakerrassa pelaavan pakki Rasmus Ristolaisen osalta torstain vastainen yö oli joukkueen 6-1-voitossa todellakin nappisuoritus. Nuorten maailmanmestaruutta vuonna 2014 juhlinut tähti sai peliaikaa 22.29 minuuttia saalistaen tehot 0+2.

Kenties kaikkein komein suoritus on se, että suomalaisen tehotilasto jäi ällistyttävästi peräti neljä pinnaa plussalle. Tuo on pelaajan ottelukohtainen rekordi.

Vaikka kuluvan sesongin 28 koitoksessa pisteet 3+7=10 (-14) summanneen pelurin kausi on ollut taas enemmän ja vähemmän haastava, näyttäisi Ristolainen kiinnostavan muuallakin. Sabresin kesän 2013 ykköskierroksen kahdeksas varaus on tietysti myös Buffalossa tykätty peluri.

Myös yksi toinen pelaaja on kiinnostanut muita seuroja, mutta Sabres ei ole lähtemässä kaupoille.

Sam Reinhartia ja Rasmus Ristolaista koskien on tullut paljon puheluita, mutta GM Kevyn Adams ei halua kaupata näitä pelaajia. Se vaatisi ylihinnan maksamista, toimittaja Chad DeDominicis twiittasi TSN:n selostaja Darren Dregerin kertoneen.

Chad DeDominicis

@CMDeDominicis
Dreger on the Sabres deadline: “Lots of calls on Sam Reinhart, lots of calls on Ristolainen but general manager Kevyn Adams does not want to trade those players...” he continued saying it would take a overpayment.

Kevyn...if people are calling on the big fella you do that ASAP.

Vajaat kaksimetrisen ja satakiloisen Ristolaisen koko uran saldo NHL:ssä on 521 pelatun ottelun jälkeen 45+192=237 (-159). Tilastot toki vääristävät Ristolaisen osaamista, sillä Buffalo on kyntänyt taalaliigassa kaudesta toiseen. Ensi kausi on turkulaiselle viimeinen Buffalossa nykyisen pahvin mukaan.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Joonas Donskoilta ällistyttävät kypärätemppu ja neljä pinnaa – näin historiakirjoja uuteen uskoon laittanut tykki kommentoi

Vihdoin! Rasmus Ristolaisella hirmutilastot – Buffalo katkaisi uskomattoman tappiokierteen huikealla tavalla