NHL:n pelaajayhdistys NHLPA julkaisi viime yönä, että Sean Bergenheim ja Ron Hainsey liittyvät sen palkkalistoille. Bergenheimin rooli on työskennellä tiiviisti eurooppalaisten NHL-pelaajien kanssa.

Entisen NHL-hyökkääjän työnkuvaan kuuluu myös vastata NHLPA:n eurooppalaiseen ammattilaiskiekkoon ja kansainvälisiin turnauksiin liittyvistä asioista. On siis oletettavaa, että Bergenheim on pelaajayhdistyksen edustaja keskusteluissa NHL-pelaajien osallistumisessa olympialaisiin.

Bergenheim on ennenkin ollut samankaltaisissa hommissa, sillä hän on toiminut myös Suomen pelaajayhdistys SJRY:n puheenjohtajana. Pesti alkoi 1. huhtikuuta.

37-vuotias Bergenheim varattiin numerolla 22 New York Islandersiin vuonna 2002. Uraan mahtui 506 NHL-ottelun lisäksi pelejä Venäjän, Ruotsin, Suomen ja Sveitsin pääsarjoissa.

Palkintokaappikaan ei Bergenheimilla ole aivan tyhjä. SM-Liigan mestaruuden lisäksi hän on voittanut myös MM-hopeaa, alle 18-vuotiaiden MM-pronssia, Champions Hockey League -mestaruuden, kolmesti alle 20-vuotiaiden MM-pronssia ja kahdesti MM-pronssia aikuisten tasolla.