Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ponnahti NHL:ssä taas otsikoihin viime yönä maukkaassa 4-2-voitossa. Arizona Coyotes oli uhitella Avsia noustuaan kolmen maalin takaa yhden osuman päähän, mutta kahdesti maalannut Nousiaisten timantti iski jälkimmäisen rysän tyhjään laittaen Arizonan rimpuilulle lopullisen stopin.

Kun Rantasen koitoksen ensimmäinen häkki oli Coloradon 3-0-niitti toisen erän lopulla (38.03), vastasi suomalainen siis myös toisesta tärkeästä osumasta, voittomaalista. Jälkimmäinen syntyi ajassa 58.03, ja tuo kauden 25. kihaus nosti Colorado-tykin taalaliigan maalipörssissä jo komeasti kakkossijalle. Joukkueensa ykkösketjun laiturin edellä keikkuu enää Toronto Maple Leafsille 32 osumaa upottanut Auston Matthews.

Mainittakoon sekin, että tyhjään rysään syntynyt häkki oli Rantaselle uran 300:s pinna.

– En tosiaan ajattele tuollaisia tässä urani alkuvaiheessa ja kuulin rajasta pari päivää sitten, kun se lähestyi. On tällaisia rajoja toki mukava rikkoa, suomalainen sanoi.

Avsin ykkösketju Gabriel LandeskogNathan MacKinnon – Rantanen summasi kaikkiaan saldon 3+2=5. Kaikki pelaajat ovat NHL:n pistepörssissä 20:n parhaan sakissa.

– Ketju osoittaa sen, että kun joukkueessa on kolme tuollaista maailmanluokan pelaajaa ja he pelaavat yhdessä, voittaminen on mahdollista, luotsi Jared Bednar hymähti.

Tiistaiyön pelissä Rantanen nousi esille myös toisenlaisessa valossa otettuaan peräti kolme kahden minuutin jäähyä. Näistä kaksi kakkosta tuli 20 sekuntia ennen loppua laiturin saadessa 2+2 minuuttia poikittaisesta mailasta ja väkivaltaisuudesta. Samassa hässäkässä ja samassa ajassa Coyotesia edustava Ruotsin Oliver Ekman-Larsson sai kakkosen huitomisesta.

– Me pelaamme samoja kundeja vastaan useaan kertaan, enkä edes tiedä, monesko kohtaaminen tämä oli. Mutta jännitteitä on, suomalainen kuittasi.

– En pitänyt Ekman-Larssonin antamasta osumasta, joten annoin takaisin.

Kommenttien lähteet: AvsBurgundyReview-niminen Twitter-tili, Coloradon kotisivut.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Nyt ropisi urakalla! Kevin Lankisenkin telineisiin jättänyt Patrik Laine sai jopa John Tortorellan kehut – ”Todella hyvä”

Pisteitä sataa yllättäen kovasti: NHL:n suomalaiskonkari äitynyt komeisiin liekkeihin

Mikko Rantanen maalaili taas – tulikuuma suomalainen taistelee NHL:n maalipörssin voitosta