Suomalaisen maailmanmestarivahti Filip Lindbergin kauden tilastot tältä kaudelta ovat jäätävää luettavaa. 15 ottelusta varsinaisen peliajan häviöön päättyi vain yksi ottelu ja torjuntaprosentti nousi lukemiin 94,9. Päästettyjen maalien keskiarvo oli sekin huikea 1,24.

Sittemmin poikkeukselliseen kauteen pystyi lisäämään myös mestaruuden, kun suomalaiskassarin edustama Massachusettsin yliopisto voitti NCAA:n finaaliottelun. Lindberg torjui kaikki St. Cloud Staten yliopiston 25 laukausta pitäen nollapelin, mikä varmisti Yhdysvaltojen yliopistomestaruuden lukemin 5-0.

Oli lähellä, että Lindbergiltä olisivat jääneet ratkaisupelit väliin koronalistalle joutumisen takia. Pelaaja oli siellä kuun alun, juuri tosipelien korvalla.

– Se päivä, jolloin kuulin siitä, oli luultavasti yksi pahimmista, joita minulla on ollut. Se oli painajaista, mutta emme voineet tehdä asialle mitään. Olen niin kiitollinen, että sain mahdollisuuden pelata täällä, suomalainen sanoi Boston Heraldin mukaan.

Ysiysi syntynyt Lindberg on Minnesota Wildin juhannuksen 2019 seitsemännen kierroksen 197. varaus.

Finaalien vastustajajoukkueessa pelasi Veeti Miettinen – hänkin Espoosta.

– Sain mahdollisuuden, mutta osuin rimaan. Se ei mennyt sisään, joten ei sillä ollut merkitystä, hyökkääjä oli kuitannut.

Blues-taustainen peluri pelasi NCAA-joukkue UMassissa kolmannen kautensa putkeen.