NHL:ssä lauantaiyönä pelanneet muutamat suomalaiset eivät nyt varsinaisesti mässäilleet tehoilla, ja itse asiassa ainoa pisteille muutamasta pelurista yltänyt sinivalkoinen oli Montreal Canadiensiin äskettäin paluun tehnyt Joel Armia ottelussa Calgary Flamesia vastaan.

Kauden 26. koitoksensa pelannut porilainen nosti saldonsa yhden syöttöpisteen myötä nyt lukemiin 5+6=11 (+6). Yön 2-1-voittoon päättynyt matsi oli hyökkääjälle toinen liki kolmeen viikkoon, ja pelaaja joutui toviksi sivuun koronaprotokollan takia. Armia valittiin pelin ykköstähdeksi.

– Armia on ollut kotona eristäytyneenä. Onhan se vaikeaa kaverille ja varsinkaan, kun siinä ei pääse kaverien lähelle. Olen varma, että hän on innoissaan paluusta ja peleille osallistumisesta, Habs-kippari Shea Weber summasi seuran kotisivuilla.

191-senttinen ja 96-kiloinen suomalainen on ilmeisen pidetty hahmo Canadiensissa.

– Armian runko on suuri, mutta hänellä on hyvät kädet isoksi mieheksi. Se on kivaa katseltavaa, kun hän tekee jo nähtyä peliä ja on luottavainen, suomalaisen syötöstä osunut Tyler Toffoli kehui toimittaja Ryan Szporerin mukaan.

Ryan Szporer

@rszporer
Toffoli: “[Armia]’s such a big body and he has great hands for a big man… Right from the get-go, it looked like he had the puck on a string… When he’s making those plays and being confident and when we have possession of the puck, it’s fun to watch.” #GoHabsGo #THW

Montreal on nyt menossa pohjoisessa divisioonassa viimeisenä jatkoon, ja ensimmäinen putoajan paikka on jo kuusi pistettä perässä.