Florida Panthersin takalinjoilla puolustava Markus Nutivaara on jäänyt ehkä liikaa otsikoiden taakse, sillä pelaaja on ollut taalaliigassa viime aikoina erittäin hyvässä lyönnissä. Pantteripaidat voittivat viime yönä Tampa Bay Lightningin 5-3, ja Nutivaara saalisti yhden syöttöpinnan.

Koitoksessa reilut 16 minuuttia pelannut suomalainen summasi tehotilastoon lukeman +2. Koko kauden tilastot suomalaisella puolestaan ovat 19 pelatun ottelun jälkeen 0+7=7 ja -4. Toisaalta kolmessa edellisessä pelissä, kahdessa Tampa-matsissa ja yhdessä Dallas Stars -ottelussa, Nutivaara on summannut saldon 0+4=4 (+4=).

Floridan kolmosparin pakin yön tehopiste syntyi ajassa 19.52.

– Tuollaisia maaleja kaipaamme. Andrei Vasilevski on hyvä maalivahti, mutta meidän on tehtävä hänen työstään vaikeampaa. Toki meilläkin on hyvät molarit! Yön peli oli hyvä taistelu, Columbus Blue Jacketsin kesän 2015 seitsemännen kierroksen 189. varaus hymähti Floridan kotisivuilla.

Suomalaisen puolustajaparina on pelannut Buffalo Sabresista tullut Brandon Montour, joka läsäytti viime yönä maalin. Miehen saldo kahdessa Panthers-pelissä on 1+0=1 ja +5.

– Hän liikkuu hyvin, hän pelaa kiekon kanssa, Nutivaara kuvaili.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Jani Hakanpäällä ilmiömäinen yö! Kultaleijona iski NHL-uransa toisen maalin ja kohtasi fanien fantastisen eleen: ”Epätodellista”

Nappisuoritus: Jesse Puljujärvi painoi jo kauden 10. maalinsa – ja sai päälle Connor McDavidin kehut!