Tiensä Liigassa mitalipeleihin Pelicansin kustannuksella raivannut TPS joutuu ensimmäiseen semifinaalikohtaamiseen HIFK:ta vastaan ilman ykkösvahtiaan, kuukauden pelaajanakin palkittua Andrei Karejevia. Asia käy ilmi Liigan nettisivujen kokoonpanolistauksesta, jossa pelaajan nimeä ei näy.

TPS:n tolppien väliin on nimetty taalaliigassakin 166 ottelua pelannut leijonavahti, ja jutun arkistokuvassa oleva Karri Rämö, luukkua avaa suurelle yleisölle tuntemattomampi nimi Emil Vuorio.

Karejevin menetys on turkulaisillle paha, vaikka 34-vuotias Rämö onkin niittänyt menestystä esimerkiksi MM-pronssilla. Venäläisvahti torjui Pelicansia vastaan kaikki viisi peliä seitsemässä päivässä prosentein 88,6 – ne eivät ehkä ole maagiset, mutta viidennessä matsissa hän antautui yhden ainoan kerran.

TPS selvisi mitalipeleihin kaatamalla Pelicansin siis voitoin 3-2, HIFK pyyhki tieltään Kärpät voitoin 3-0. Helsingin peli HIFK-TPS alkaa tuttuun tapaan kello 18.30, Lukko ja Tappara hyppäävät askiin Raumalla jo kello 17.