Suomen alle 18-vuotiaiden MM-urakka jatkui varhain torstaina huimalla 6-5-voitolla Tshekistä.

Pikkuleijonien osalta ottelu ei käynnistynyt todellakaan parhaalla mahdollisella tavalla, kun Tshekki karkasi jo alle neljässä minuutissa kahden maalin karkumatkalle.

Suomi sai kuitenkin avauserään myös tärkeän kavennuksen, kun Ville Koivunen iski turnauksen toisen osumansa.

Toiseen erään Pikkuleijonat saapui puolestaan tehokkaasti, kun joukkue nousi nopeasti 3-2-johtoon Miko Matikan ja Aleksi Heimosalmen onnistuttua maalinteossa. Erätauolle lähdettiin silti tasatilanteesta Tshekin noustua 3-3:een.

Päätöserän alussa Tshekki vyörytti jälleen hyökkäyksiä Suomen maalille ja onnistui takomaan ensimmäiseen viiteen minuuttiin kaksi osumaa ja hankkimaan turvallisen tuntuisen 5-3-johtoaseman.

Myöhemmin Suomi esitteli kuitenkin jälleen sisukkuuttaan nousemalla kahden maalin takaa tasoihin, kun Samu Tuomaala ja Koivunen onnistuivat maalinteossa ylivoimalla.

Lopulta Pikkuleijonat nousi myös voittoon, kun Tuomaala täräytti ylivoimalla komean 6-5-voittomaalin vain 17 sekuntia ennen päätössummeria (katso voittomaali).

Suomen osalta MM-turnaus jatkuu seuraavaksi Suomen aikaa varhain lauantaina, kun vastaan asettuu Saksa. TV5-kanavalta nähtävä kamppailu alkaa kello 04.00.

Näet MM-kisojen otteluohjelman ja sarjataulukon täältä.

Nappaa meidät samalla seurantaan myös Instagramissa: leijonat_com.