Tampa Bay Lightningin suomalaisvahti Christopher Gibson ja Detroit Red Wingsin hyökkääjä Valtteri Filppula olivat sunnuntai-iltana pelatun yön kierroksen ainoan matsin ainoat suomalaiset. Näistä vahti onnistui hienosti otettuaan 2-1-voitossa 22 torjuntaa yltäen uransa ensimmäiseen Bolts-voittoon.

Päänahka oli kesän 2011 Los Angeles Kingsin kakkoskierroksen 49. varaukselle ensimmäinen liki kolmeen vuoteen. Yöllä pelaaja kuulemma tarttui hetkeen ja etenkin loppuhetkillä kahden miehen alivoimalla hän loisti.

– Pitkään tässä on mennyt. Äijät pelasivat edessäni hyvin, kaikki kunnia heille, NY Islandersissa maaliskuussa 2018 edellisen kerran voittoa juhlinut suomalaismolari hehkutti joukkueen nettisivuilla.

Karkkilasta lähtöisin oleva peluri on ollut melkoisen pomputtelun kohteena, kun sekä NHL:ssä että AHL:n Syracuse Crunchissa pelejä on kertynyt vyölle yhteensä vain neljä kappaletta tällä kaudella.

– Hän tekee pieniä asioita, joista jotkut saattaisivat valittaa – Gibson sen sijaan on mukana ja maksaa kovaa hintaa päivittäin, Blake Coleman sanoi ensiksi.

– Ei ole helppoa olla taksiryhmässä, eikä hänelle ole kertynyt pelejä. Gibson on ollut kärsivällinen, ja hän on tehnyt duunia ahkerasti. Olen pelannut häntä vastaan nuoruusvuosina, joten tiedän hänen olevan loistava maalivahti. Voimme luottaa Gibsoniin, kun tarvitsemme sitä.

Bolts-luotsi Jon Cooper piti Andrei Vasilevskille huilivuoron tarjonneen, ja ottelussa kolmostähdeksi valitun suomalaisen illasta.

– Gibson näytti sen, mihin hän voi kyetä. Kahdessa ensimmäisessä erässä torjuntoja ei tullut paljoa, mutta kun häntä tarvittiin, hän vastasi huutoon.