MM-välieriin marssineelle Suomelle tunnustusta vastustajaleiristä: ”Pelasimme yhtä turnauksen parhaista joukkueista vastaan”

© Kuva: Leijonat.fi

Pikkuleijonat selvitti tiensä alle 18-vuotiaiden MM-kisojen mitalipeleihin, kun se voitti Sveitsin puolivälieräjännärissä tiistain vastaisena yönä luvuin 2-0. Maalit olivat Samu Salmisen ja Aleksi Heimosalmen käsialaa toisessa ja kolmannessa erässä.

– Tämä oli kova ottelu. Onneksi saimme tehtyä pari maalia ja jatkamme välieriin. Hyvä näin, suomalaispakki Viljami Juusola sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla.

– Pelasimme yhtä turnauksen parhaista joukkueista vastaan ja liki voitimme. Meilläkin oli todella hyvä joukkue, ja yritimme voittaa. Näytimme epäilijöille, että olemme hyviä pelaajia ja osaamme pelata. Sveitsiläislätkä menee eteenpäin, joukkueen hyökkääjä Attilio Biasca puolestaan tunteili.

Sveitsi ei päästänyt Suomea missään nimessä helpolla, ja esimerkiksi Louis Robin sai saumansa tasoittaa matsin päätöserässä rangaistuslaukauksesta. Se kuitenki kilpistyi maalivahti Aku Koskenvuohon. Laukaukset kirjattiin tasaisessa taistossa Suomelle 25-23.

– Olen todella, todella iloinen tulokseen. Tämä oli meille erittäin vaikea peli. Alku oli hyvä, mutta emme pystyneet maalaamaan. Sveitsi oli tähän mennessä sitoutunein puolustusjoukkue, Pikkuleijonien luotsi Petri Karjalainen mietti.

Suomi sai voiton lisäksi muitakin iloisia uutisia osakseen, kun ensimmäisessä pelissä kovaa osumaa saanut Oliver Kapanen palasi kokoonpanoon. Suurlupaus Brad Lambert tuli hänkin mukaan.

Sinivalkoiset kohtaavat MM-välierässä Venäjän, toisen parin muodostavat Kanada ja Ruotsi.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta