Aleksander Barkovin johtama Florida joutuu äärimmäisen kovaan testiin

© Kuva: Getty Images

On selvää, että viime syksyn Stanley Cup -voittaja Tampa Bay Lightning ja suomalaiskippari Aleksander Barkovin johtama Florida Panthers tulevat kohtaamaan NHL:n pudotuspelien avauskierroksella, vaikka runkosarja on vielä kesken.

Joukkueet ovat keskisessä divisioonassa toisena ja kolmantena tasapisteissä, ja kaiken kukkuraksi ne kohtaavat vielä viikonvaihteessa kahdesti runkosarjan päätöksessä.

Jatkopeleihin toisen kerran peräkkäin yltäneellä Floridalla tulee olemaan edessään kivenkova haaste parissa, johon Tampa lähtee ennakkosuosikkina – kiitos (voittamisen) kokemuksen.

– Runkosarjakohtaamiset tekevät tästä siinä mielessä helpompaa, että tunnemme toinen toisemme. Ensimmäiset pudotuspelimatsit ovat yleensä sellaisia tunnustelumatseja. Videoiden avulla toki voi selvittää paljon, Tampa-luotsi Jon Cooper pyöritteli NHL:n nettisivuilla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kuudesti, ja keskinäisten voitot ovat tasan 3-3.

– Enää ei ole olemassa mitään salaisuuksia, kun olemme pelanneet niin monta kertaa vastakkain. Pelaajat ovat tuttuja. En halua sanoa paikkaa helpoksi, koska pudotuspeleissä ei ole koskaan helppoa. Mutta nyt tavallaan äijät tietävät, mitä odottaa.

Joukkueiden pelaajista tehokkain on Panthersin Jonathan Huberdeau saldolla 19+40=59. Barkov seuraa kakkosena lukemin 26+30=56 ja Tampan Brayden Point kolmosena tehopistein 23+25=48.

Jatkopaikka kahdeksan parhaan joukkoon irtoaa neljällä voitolla.

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Komeaa jälkeä! NHL-joukkueen suomalaiset heräsivät ilmiliekkeihin kuolemanpelissä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.