Brian Boylen lisäksi toisellakin entisellä NHL-pelaajalla on pyrkimys ponnistaa MM-kisoista takaisin isoihin valoihin. Yhdysvaltojen joukkueeseen liittyy myös Detroit Red Wingsiä koko NHL-uransa edustanut Justin Abdelkader.

Abdelkader jäi ilman NHL-sopimusta täksi kaudeksi ja pelasi yhdeksän runkosarjan ottelua ja playoffit Sveitsin pääsarjassa. Tyhjin käsin ei EV Zugissa vietetystä kaudesta 34-vuotias hyökkääjä jäänyt, sillä joukkue päätti kautensa Sveitsin mestaruuteen.

Ennen tätä vuotta 739 NHL-ottelun työmyyrä on pelannut kolmet arvokisat USA:n paidassa. Edellisissä MM-kisoissaan hän oli Yhdysvaltojen kapteeni.

Sveitsin mestaruudesta huolimatta Abdelkaderilla on todennäköisesti menestyksen nälkää jäljellä, sillä hänellä ei ole vielä yhtään arvokisamitalia palkintokaapissaan. Myös NHL-paluussa motivoinee vahvasti menestys, sillä Stanley Cup on Red Wingsin ex-varakapteenilla vielä saamatta.