Ei selittelyitä, vaan suoraa puhetta: Patrik Laine antoi itselleen rapaa urakalla menneestä NHL-kaudesta

© Kuva: Getty Images

Vaikka mennyt NHL-kausi oli Patrik Laineelle surkein taalaliigassa tämän uralla jokaisella mittapuulla, puhui hyökkääjä NHL:n suomenkielisillä nettisivuilla suoraan ja rehdisti. Mennessä kauheudessa voi olla myös puolensa.

– Jätän tämän kauden taakseni ja huolehdin vain tulevaisuudesta. Nyt tämä tuntuu kauhealta, mutta olen varma, että tämä auttaa minua tulevaisuudessa. Parin vuoden päästä tällainen hankala kokemus voi näyttää hyvältä.

Suomen mestari, alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti iski tällä kaudella 46 pelissä tehot 12+12=24 (-28).

– Ainoa selitys on se, että en vain pelannut hyvin. En ala keksimään tekosyitä.

Pelaaja vaihtoi alkukaudesta GM Jarmo Kekäläisen johtamaan Columbus Blue Jacketsiin, joka vastoin alkukauden joukkue Winnipeg Jetsiä putosi pudotuspeleistä.

– En mene siirron taakse. En vain pelannut sillä tasolla, jolla minun pitäisi pelata. En vain kyennyt siihen.

– Olen varmasti parempi pelaaja ensi kaudella. Edessä on pitkä kesä, jonka aikana aion keskittyä kokonaisvaltaiseen harjoitteluun ja viilata pieniä juttuja, sanoi MM-kisat väliin jättävä Laine jatkaen, että hän rakastaa ja nauttii Columbuksessa olemisesta.

Kekäläisestä voisi olla suomalaiselle apua.

– Olen varma, että Jarmo tekee työnsä niin, että joukkue on parempi kuin tällä kaudella. Meillä on jo senttereitä, jotka osaavat pelata kiekon kanssa, mutta jos hän löytyy uuden sellaisen pelaajan, niin hyvä. Jos hän ei löydä, se ei haittaa. Minun kohdallani sentterillä ei ole juuri väliä, minun itse pitää pelata paremmin.

– Olisi hauskaa pelata hyökkäysvoittoista peliä, mutta rehellisesti sanottuna tulevalla pelisysteemillä ei ole merkitystä. Tämä on silti jääkiekkoa. Minun pitää vain sopeutua tulevaan systeemiin, ja valmentajien tehtävänä on saada yksilöt sopeutumaan heidän valitsemaansa taktiikkaan.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille