MM-kisoihin valmistautuvassa Italiassa kauhistuttava tilanne – joukkueessa peräti 10 koronavirustartuntaa

© Kuva: Getty Images

Kuun vaihteessa Latviassa pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin valmistautuvassa Italian joukkueessa on käsillä karmeat ajat. Maan Jääurheiluliitto tiedotti nettisivuillaan, että porukassa on todettu äskettäin peräti 10 positiivista koronavirustartuntaa.

Italialla nyt on liki vähiten kaikista saumaa antaa tasoitusta seitsemän pelaajan verran, jos nämä joutuvat jäämään pois Latvian kisoista kokonaan. Lisäksi tartunta on todettu kahdella taustahenkilöllä sekä yhdellä valmentajistoon kuuluvalla ihmisellä.

Tapaus sai urheilujohtaja – entinen kiekkoilija itsekin – Stefan Zisserin kummastuksen partaalle.

– Tilanne on eittämättä herkkä. Emme voi käsittää sitä, että miten virus on voinut päästä joukkueeseen, urheilujohtaja Stefan Zisser kommentoi.

60,36 miljoonan asukkaan Italiassa on muutamien eri lähteiden mukaan todettu kaikkiaan noin 4,14 miljoonaa koronavirustapausta, ja kuolleita on 124 tuhatta.

– Se on aivan varmaa, että teemme kaikkemme voidaksemme lähteä MM-turnaukseen. Ansaitsemme osallistumisen siihen.

Pitää paikkansa. Italia yllättäen säilytti vuoden 2019 kisoissa paikkansa kaadettuaan Itävallan jatkoajalla alkulohkon kuolemanpelissä. Itävalta putosi samalla 1B-sarjaan, ja Italian normaali hissilikke ei jatkunutkaan.

Italian on määrä matkustaa Riikaan sunnuntaina, ensiesiintyminen tämän vuoden MM-karkeloissa puolestaan on edessä 21. toukokuuta Saksaa vastaan. Sen jälkeen MM-kisojen hissimatkustaja kohtaa Norjan, Latvian, Suomen, Kazakstanin, Kanadan ja USA:n.

Jutun kuvituskuva ei liity tapaukseen.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille