Sekä Edmonton Oilersin luotsi Glen Gulutzan että maailman ykköstähtiin kuuluvan Connor McDavid jakoivat äskettäin ylväitä kehuja Jesse Puljujärvelle pohjoisamerikkalaismedia The Athleticin haastattelussa.

Edmonton Oilersin vuonna 2016 ykköskierroksella nelosena nappaama suomalainen on vihdoin murtautunut NHL:ssä huipulle. Oikea käsi alhaalla pelaava laituri nakutti runkosarjan 55 koitoksessa pisteet 15+10=25 (+6) takoen uusiksi sekä maali-, syöttö että piste-ennätyksensä.

Oilersin apuvalmentaja pyysi huomioimaan kuitenkin The Athleticin haastattelussa, että Ruotsin Älvkarlebyssä syntyneen pelurin tekemisessä kannattaa huomioida muitakin seikkoja kuin ainoastaan tehoilua ennätyksistä huolimatta.

– Älkää katsoko pelkästään hänen tehoja. Katsokaa, kuinka kovasti hän tekee töitä kriittisillä alueilla, luotsi oli sanonut äskettäin erään runkosarjamatsin jälkeen.

Puljujärvi kuulemma tunkee maalille ja haastaa pakkeja.

– Hän tekee siellä alueella todella hyvää työtä. Sitä ei ole aikaisemmin nähty.

– Muistan, kun puhuimme tuosta pari vuotta sitten. Tällaista hänen täytyi saada lisään peliinsä, jos hän halusi maaleja.

Puljujärven kanssa samassa ketjussa useasti pelannut McDavid kehui suomalaisen kokonaisvaltaista muutosta.

– Hän on tehnyt töitä kovasti pelinsä kanssa. Puljujärvi on muuttanut peliään. Ennen täältä lähtöään hän ei pelannut kovaa, mutta nyt pelaa. Hän on kova kiekolla, hän on iso ja menee maalille. Jesse saa pakkien maksamaan kovaa hintaa. Me tarvitsemme sellaista laituria.

Edmonton ja Winnipeg Jets avaavat NHL:n pudotuspelitaistelunsa torstaiaamuna.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Hyvin tehoillut Mikko Rantanen niitattiin jäähän pelottavan näköisesti – kapteeni kosti taklaajalle nyrkein

Tuukka Rask venyi elintärkeään voittoon – ja lähelle historiaa NHL:n pudotuspeleissä

Sebastian Aho koki yllättävän kohtalon NHL:n pudotuspelien ”suomalaissarjan” avauksessa – hanat tukossa, Canes sentään voitti