Jääkiekon MM-kisojen isäntämaa Latvia kaatoi jääkiekon emämaa Kanadan avauspäivän iltaottelussa maalein 2–0.

Avauserässä Kanada hallitsi kiekkoa. Latvia puolusti kuitenkin keskustaa vahvasti ja Matiss Kivlenieks otti tärkeitä torjuntoja.

Erän lopussa Latvia pääsi yrittämään avausmaalia toisella ylivoimallaan. Mahdollisuus näytti jo kuivuvan kasaan, kunnes Miks Indrasis onnistui upottamaan suorasta hyökkäyksestä kiekon maaliin. Erää jäi jäljelle alle kaksi sekuntia.

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

The hometown heroes strike first! 🇱🇻

Miks Indrasis with the buzzer beater to end the first period! 😳

#IIHFWorlds #CANLAT

@lhf_lv

Toisessa erässä Latvia oli jopa ensimmäistä paremmin pelissä mukana. Lopulta Latvian hyvä pelaaminen tuotti palkinnon, kun Oskars Batna ohjasi Ronalds Keninsin laukauksen maaliin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

It's the hand-eye-coordination for me! 😳

Oskars Batna gives Latvia a 2-0 lead! 🇱🇻 @lhf_lv

Kanadan viisikkopeli oli pahasti repaleista toisessa erässä.

Kolmannessa erässä Latvia joutui puolustuskannalle. Kanada tuntui kuitenkin lyövän päätään muuriin, jonka nimi on Kivlenieks.

Maxime Comtoisin kahden minuutin rangaistus näytti katkaisevan pahasti Kanadan kiriä kahdeksan minuuttia ennen loppua. Alivoimallakin Kanada onnistui luomaan painetta Latvian päätyyn.

Roberts Bukarts sai viisi minuuttia ennen loppua rangaistuksen pelin viivyttämisestä. Kanadan ylivoima pysähtyi kuitenkin Latvian uhrautuvaan puolustusnelikkoon.

Latvialaiset kilauttelivat useamman kerran kiekkoa vielä tyhjän kanadalaismaalin tolppiin.