Venäjä kaatoi Tshekin miesten jääkiekon MM-kisojen avausottelussa viime hetken osumalla 4–3. Venäjän voittomaali syntyi vain 19 sekuntia ennen pelin päättymistä.

Venäjä sai otteluun vahvan alun. Filip Hronekin jäähyn aikana kiekko liikkui ajoittain näyttävästi.

Lopulta ylivoima tuotti tulosta, kun avauserää oli pelattu hieman yli neljä minuuttia. Pietarin SKA:n Anton Burdasov ampui terävän rannelaukauksen yläkulmaan. Syöttöpisteet saivat Mikhail Grigorenko ja Ivan Morozov.

That didn't take long. @russiahockey scores the first goal of the #IIHFWorlds 2021!🚨

#RUSCZE #Hockey #IceHockey #Goal

Avauserä eteni varsin tasaisena. Reilun yhdeksän minuutin kohdalla Tshekki käytti mahdollisuutensa.

Venäjä menetti kiekon hyökkäysalueella. Jakub Flek teki oman ratkaisunsa ylivoimahyökkäyksessä ja ampui kiekon venäläisvahti Aleksandr Samonovin kainalosta sisään.

Toisessa erässä kuparisen rikkoutumista odoteltiin selvästi avauserää pidempään. Kun Mikhail Grigorenko istui rangaistustaan, iski Venäjä yllättäen. Vladislav Kamenev vapautti Artjom Shvets-Rogovoin maalintekoon. Erää oli pelattu 15.27.

It's a shorthanded goal for Artyom Shvets-Rogovoi and @russiahockey takes the 2-1 lead. #RUSCZE #IIHFWorlds

Tshekki kuittasi kuitenkin nopeasti. Vajaat kaksi minuuttia ennen erän päättävää summeria Detroit Red Wingsin tähitpelaaja Jakub Vrana karkasi upeasta avauksesta läpiajoon ja napautti kiekon reppuun. Dominik Kubalik ja Libor Hajek kirjauttivat itselleen syöttöpisteet.

What a beauty! @VranaJakub ties it for @narodnitym.🇨🇿 It's a 2-2 game after two periods.

#RUSCZE #IIHFWorlds @DetroitRedWings

Kolmanteen erään Venäjä sai vahvan alun. Aleksander Barabanov paukutti erinomaisen karvauspelin jälkeen kiekon verkkoon, kun reilut viisi minuuttia oli erää pelattu.

Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Tshekki sai erinomaisen mahdollisuuden tulla tasoihin ylivoimalla. Ylivoima tuotti myös tulosta.

Kubalik laukoi suoraan Hronekin syötöstä. Kiekko muutti matkalla venäläispuolustaja Artjom Zubin jaloista suuntaa ja löysi tiensä maaliin.

Ottelu näytti menevän jatkoajalle. Grigorenko oli kuitenkin eri mieltä. Venäläishyökkääjä sai kiekon Ivan Provorovilta keskialueella. Pää ylös, kohti hyökkäysaluetta ja lopulta laukaus aivan Tshekki-maalin yläkulmaan.