NHL:n ”suomalaisjoukkueet” Nashville Predators ja Carolina Hurricanes tarjosivat taalaliigan pudotuspelien osassa taas sellaista draamaa, että heikompaa saattaisi hirvittää.

Ensiksi mainitun Juuse Saros torjui historiaa, Canesin Sebastian Aho puolestaan takoi tiskiin hirmutehot lähestyen jopa koko pudotuspelien pistepörssin kärkeä pelissä, joka päättyi Nashvillen voittoon toisessa jatkoerässä lukemin 5-4. Otteluvoitot ovat nyt Hurricanesille 2-1.

 

Saros torjui 95 minuutissa peräti 52 kutia – ja päälle nuorten maailmanmestari saalisti yhden syöttöpisteen. Torjuja on nyt pudotuspeleissä tehokkaampi (0+1) kuin Edmonton Oilersissa pelaava runkosarjan pistepörssivoittaja Connor McDavid (0+0).

Saroksen torjuntamäärä on isoin kautta Nashville-historian taalaliigan pudotuspeleissä. Dan Ellis otti vuonna 2008 samat 52 koppia Predsin eräässä viidennessä pudotuspeliottelussa.

Tehokas oli myös Canesin ykkössentteri Aho pistein 1+2. Suomalaisen saldo pudotuspeleissä on 3+2, ja tuolla viidellä pinnalla irtoaa koko pörssin viides sija.

Canes-luotsi Rod Brind’Amour ei ollut tappion jälkeen lainkaan tyytyväinen. Hän väitti, että Hurricanes kärsii tuomarilinjasta.

– Pelaamme loistavaa joukkuetta – ja tuomareita vastaan. Miksi me saamme otteluissa jotain seitsemän tai yhdeksän kakkosta ja he muutamia? Kun pelit ovat tasaisia, se ei ole oikein. Se ei vain ole, Canes-luotsi sadatteli The Tennesseanin mukaan.

Sarja jatkuu sunnuntaina Suomen aikaa kello 21.30.

LUE NHL:N LAUANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:

Tuukka Rask torjui voiton ja historiaa NHL:ssä – absurdi taklaus ja sairaalaan lähtö veivät pelin päähuomion