Boston Bruins kaatoi NHL:n pudotuspeleissä niiden avauskierroksella lauantain vastaisena yönä Washington Capitalsin 4-1, ja samalla joukkue siirtyi otteluparissa johtoon jo voitoin 3-1.

Tuukka Rask sinetöi samalla historiaa, sillä pelissä 19/20 kertaa pikkumustan eteen venynyt suomalainen otti jo uransa 54. pudotuspelivoittonsa. Hän on nyt kyseisen tilaston kaikkien aikojen kärki Bruinsissa ennen Gerry Cheeversiä (53).

Pelissä päähuomion vei kuitenkin ikävä kyllä täysin toisenlainen tapaus. Capsin Dmitri Orlov osoitti epäinhimillisiä piirteitä toisessa erässä 0-0-tilanteessa niitattuaan Kevan Milleriä pään seudulle Washingtonin puolustusalueella. Bostonin kolmosparin pakilla oli suuria vaikeuksia päästä ylös ja pois jäältä yksin.

– Kevan on sairaalassa, ja hänelle tehdään siellä joitakin CT-tutkimuksia. Emme tiedä mitään muuta ennen hänen sieltä palaamista, Raskin tähdittämän Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy sanoi NHL:n nettisivuilla.

Orloville määrättiin rumasta niitistä ensin suuri rangaistus, mutta sen pituutta pudotettiin videotarkistuksen jälkeen. Pelaaja sai lopulta 2+2-minuuttia väkivaltaisuudesta.

– Minulle kerrottiin, että tapauksessa nähtiin Millerin saavan ensin kosketus olkapäähän, tai johonkin ylävartaloon. Ei se meistä näyttänyt ihan siltä.

Boston kosti tapauksen 33 sekuntia jäähyn alkamisen jälkeen iskettyään 1-0-maalin. Bruinsilla on sauma lähettää Washington kesälomille maanantaiyönä viidennessä osassa.