Lähimenneisyydessä kaksi kertaa jääkiekon MM-kisojen finaaliin yltänyt, mutta kummallakin kerralla Ruotsille taipunut Sveitsi on avanut tämän vuoden kekkerit Latviassa vakuuttavalla tavalla.

Viikonloppuna kaatui ensiksi vahvassa viimeistelypelissä Tshekki 5-2 ja sitten hyvässä puolustustaistelussa Tanska 1-0. Taistelu oli niin hyvä, että juutit jäivät totaalisen piippuun oman hyökkäyspelaamisen suhteen.

Tanskalaiset laukoivat ottelussa maalia päin neljä kertaa. Neljä kertaa! Kudit kirjattiin pöytäkirjaan eräkohtaisesti mallia 2+1+1 ja samalla tavalla listattiin tilastoihin siis sveitsiläisvahti Reto Berran torjunnat erä erältä.

– Pelasimme erittäin hyvän puolustuspelin, sveitsiläisluotsi Patrick Fischer kuittasi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Voitto nosti Sveitsin lohko A:n jaetulle kärkipaikalle yhdessä muiden kuuden pisteen maiden, eli Venäjän ja Slovakian kanssa. Tanska jakaa nelossijaa kolmessa pisteessä Valko-Venäjän kanssa.

Lohko meinaa mennä todella kinkkiseksi, sillä vielä ilman pisteitä kahden pelatun ottelun jälkeen ovat heikon Iso-Britannian lisäksi lajin mahtimaat Ruotsi ja Tshekki – ja maat, jotka kaiken kruunuksi kohtaavat esimerkiksi vielä toisensa.

– Sveitsiläiset olivat todella, todella hyviä. Siis he olivat todella nopeita ja tekivät meidän jutut vaikeiksi. En meinaa sanoa, että me pelasimme huonosti, mutta joskus on vain nostettava hattua toiselle, Tanskan luotsi Heinz Ehlers kehui.

– Olen tyytyväinen jätkiemme työmoraaliin. Pelin jälkeen sanoin kundeille, että tuo oli luultavasti paras joukkue, jota vastaan he ovat pelanneet pitkään, pitkään aikaan, tanskalaisvalmentaja jatkoi.

MM-kisoissa pelataan maanantaina neljä alkulohkopeliä alkaen kello 16.15.