Ruotsin MM-kisaurakan alku Latvian kekkereissä on ollut huonoin mahdollinen. Niin huono, että sen ennustaja olisi todennäköisesti naurettu syvimpään mahdolliseen suonsilmäkkeeseen monen toimesta.

Mutta totta se on! Tre Kronor oli kahden alkulohkopelin jälkeen nollilla, kun ensiksi eräänlaisessa derbyssä voiton otti Tanska luvuin 4-3 ja perään Valko-Venäjä kuritti luvuin 1-0.

NHL-joukkue Anaheim Ducksin hyökkääjä Rickard Rakell ja KHL-joukkue Dynamo Moskovan hyökkääjä Oscar Lindberg avasivat Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla äskettäin maan ongelmia.

– Meillä oli (Valko-Venäjää vastaan) mahdollisuutemme, mutta emme löytäneet tapaa saada kiekkoa häkkiin. Haluamme tuloksia, mutta emme ole niitä vielä saaneet.

– Ajaudumme tukalampaan rakoon, meidän on löydettävä uusia pelitapoja. Seuraava peli alkaa olemaan jo tee tai kuole -teemainen, NHL-mies pohti.

Se seuraava peli tulee vastaan tänään tiistaina kello 20.15 Sveitsiä vastaan – eli maata, joka on voittanut tähän mennessä kummatkin ottelunsa.

– Ei tässä ole enää luvassa helppoja pelejä. Mielestäni kaikki meidän pelit treenimatseista lähtien ovat olleet kovia. Muut joukkueet tekevät maaleja ja pelaavat älykkäästi. Valko-Venäjää vastaan heidän maalin jälkeen ne vain tukkivat keskialueen, emmekä päässeet siitä läpi, Lindberg sadatteli.

Jossain puheissa esille oli Ruotsi-leiristä tullut myös mahdollinen lyhyt valmistautumisaika. SVT:n asiantuntija Mikael Renberg – entinen pelaaja itsekin – ei tätä väitettä ostanut alkuunkaan.

– Olosuhteet ovat samat kaikille, se ei ole mikään tekosyy.

LUE TIISTAIN MM-KISAJUTUISTA MYÖS:

Äly hoi, älä jätä! Koronavirus loi MM-kisoihin käsittämättömän säännön – NHL-tykki suurissa vaikeuksissa