Lukuisten Suomessa pelaavien sotureiden edustama Slovakia on saanut Latvian Riiassa käytäville jääkiekon MM-kisoille suorastaan mahtialun.

Kaksi maalia turnauksessa iskeneen Lukon Suomen mestari Kristian Pospisilin, SaiPa-pakki Mario Grmanin, TPS:n junnujoukkueen puolustaja Samuel Knazkon sekä Kärppien hyökkääjä Michal Kristofin, Pospisilin joukkuekaveri Pavol Skalickyn ja TPS:n toisen junnu, hyökkääjä Juraj Slafkovskyn joukkue on kaatanut jo Valko-Venäjän (5-2), Iso-Britannian (2-1) ja Venäjän (3-1).

– Tämä on mahtava tunne! Puhuimme toisella tauolla siitä, että yksi kuti voi muuttaa pelin. Olen onnellinen, että olin maalari. Olemme erittäin tyytyväisiä voittoon ja kolmeen pinnaan, Venäjän upottanut Martin Gernat hehkutti Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Pelasimme paremmin kuin Venäjä. Luistelimme hyvin, pidimme kiekkoa, loimme hyviä paikkoja. Nämä ovat niin tärkeitä juttuja itseluottamukselle. Voimme voittaa minkä tahansa joukkueen, maalivahti Julius Hudacek iloitsi.

Viime vuosina enemmän ja vähemmän kärkimaiden kelkasta pudonnut Slovakia janoaa taatusti menestystä, ja edellisen kerran se on ollut esimerkiksi mitaleilla vuonna 2012. Silloin irtosi Helsingin ja Tukholman kisoista MM-hopeaa.

Sitten Gernat rauhottui:

– Meidän on jatkettava vastaisuudessa siitä, mihin kolmessa ensimmäisessä pelissä jäimme. En tiedä, mitä viestejä tämä lähettää muille maille.

– Itseluottamus on tällä hetkellä aika korkealla, mutta silti meidän on jatkettava töitä ja pelattava samalla tavalla jokaisessa ottelussa, veskari Hudacek yhtyi rauhoitteluun.

Slovakia ottaa mittaa seuraavaksi Sveitsistä torstain todellisessa herkkupalassa.

– Sveitsi on yksi turnauksen parhaista joukkueista.