Montreal Canadiensin ja suomalaislupaus Joni Ikosen tiet ovat erkanemassa. Säilyttääkseen Ikosen pelaajaoikeudet itsellään Montrealin tulisi tarjota suomalaiselle sopimusta kesäkuun alkuun mennessä. Ikonen vahvisti kanadalaiselle La Presselle, että näin ei ole käymässä.

Montreal varasi Ikosen kovin odotuksin vuoden 2017 varaustilaisuuden toisella kierroksella. Ennen varaustilaisuutta suomalaishyökkääjä oli tehnyt kovaa tuhoa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Seitsemään peliin hän iski kahdeksan tehopistettä, ja etenkin tulinen kuti pistettiin NHL-skouttien osalta merkille.

Ikosen lupaavaa uraa ovat hidastaneet lukuisat loukkaantumiset. Viimeisten kolmen kauden aikana 22-vuotias hyökkääjä on pystynyt pelaamaan vain 36 ottelua.

Ikosella on sopimus ensi kaudesta Ilveksen kanssa. Hän pääsi jo päättyneellä kaudella pelaamaan. 22-vuotias huippulupaus iski 23 Liiga-matsissa tehot 2+3=5, vaikka oli ollut yli kauden ajan poissa tosi toimista.

LUE MYÖS: Kaksi siirtopommia kerralla! Kärpät vahvistuu entisellä NHL-sentterillä ja Saksan liigan tehotykillä