Saksa ja Suomi järjestivät lauantai-iltana todellisen jännitysnäytelmän, joka päättyi lopulta Leijonien niukkaan 2-1-voittoon.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odotella tällä kertaa ainoastaan kuusi minuuttia, kun Anton Lundell tykitti Suomen ylivoimalla 1-0-johtoon (katso maali). Osumaan esityön tekivät Tony Sund ja Jere Innala.

Lundellin osuman jälkeen avauserässä ei nähty enää enempää osumia ja maalipaikatkin olivat todella tiukassa molempien puolustaessa hyvin tarkkaan.

Toisessa erässä Saksa pääsi kuin varkain tasoihin, kun Korbinian Holzerin laukaus painui helpokohti Jussi Olkinuoran räpylän alta sisään.

Toisessa erässä maalipaikat olivat avauserän tapaan hyvin vähissä. Olkinuoralle torjuntoja kertyi vain yksi kappale.

Kolmannessa erässä asetelmat pysyivät hyvin samanlaisina, eikä paikoilla juhlittu. Suomi käytti kuitenkin ensimmäisen hyvän paikkansa hyväkseen, kun Lundell ja Arttu Ruotsalainen karkasivat 2vs1-hyökkäykseen, joka päättyi Lundellin mainioon syöttöön ja Ruotsalaisen varmaan viimeistelyyn (katso maali).

Ruotsalaisen osuman jälkeen Saksa ei saanut kunnon kirivaihdetta päälle vasta kuin viimeisen kahden minuutin aikana, mutta vahvasti puolustanut Leijonat piti vastustajansa pois parhailta maalintekopaikoilta.

Suomen tarkasti puolustuspelaamisesta omaa kieltään kertoo myös se, että Olkinuoralle kertyi koko ottelussa ainoastaan 12 torjuntaa.

Voitolla Suomi nousee jälleen lohkonsa kärkipaikalle, kun alkulohkoa on jäljellä vain kaksi ottelua. Saksa on puolestaan viiden ottelun jälkeen neljäntenä. Näet lohkon tilanteen kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Kultajahti käynnissä! Jukka Jalonen hehkuttaa Leijonien Saksa-voittoa: ”Ollaan hyvällä tiellä”

LUE MYÖS: Olli Määttä ylistää MM-kisoissa säkenöivää superlupausta: ”Mahdollisuudet ovat taivaissa”