Leijonat kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Kanadan. Ottelussa on kummallekin isot panokset. Suomi haluaa voitolla säilyttää paikkansa lohkon ykkössijalla, mikä todennäköisesti tarkoittaisi helpompaa vastustajaa puolivälieriin. Kanada puolestaan tarvitsee voiton edes päästäkseen puolivälieriin. Leijonat kohtaakin tänään todella ärsytetyn Kanadan. Listasimme maan vaarallisimmat tähdet.

3. Connor Brown, Ottawa Senators (H)

Connor Brown on erinomainen ja monipuolinen hyökkääjä. Hän pelasi pitkään NHL:ssä pienessä roolissa ja nakutti silti lupaavia tehoja. Viimein Ottawassa hän pääsi isompaan rooliin ja tehoja on tullut kovaa tahtia. Ei ollutkaan yllätys, että Brown on tehnyt kovaa jälkeä Kanadan maajoukkueessa nyt, kun hänellä on iso rooli. Kuuteen MM-otteluun Brown on tehnyt hurjat tehot 2+7=9.

2. Andrew Mangiapane, Calgary Flames (H)

Vikkeläjalkainen Andrew Magiapane on kotiutunut erinomaisesti isoon kaukaloon. Hän on tällä hetkellä Kanadan kuumin pelaaja. Kolmeen otteluun Mangiapane on tehnyt tehot 4+3=7. Hänelle ei voi antaa tuumaakaan liikaa tilaa, tai hän pyyhkäisee ohi Suomen pakistosta.

1. Adam Henrique, Anaheim Ducks (H)

Duunarihyökkääjä Adam Henrique ei ole vuosiin ollut oma itsensä NHL:ssä. MM-kisoissa kokenut sentteri on kuitenkin syttynyt liekkeihin. Hän johtaa koko kisojen pistepörssiä. Kuudessa matsissa Henrique on nakuttanut tehot 4+5=9.