Anton Lundell otti Leijonat jälleen reppuselkään jääkiekon MM-kisoissa. Lundell teki maailmanluokan esityön Arttu Ruotsalaisen tasoitusmaaliin ottelun kolmannessa erässä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

 

Uhh ohhhhhh…. the Finns have tied the game! 😳 🇫🇮

Ruotsalainen with his second of the game at a BIG moment! 🔥

#IIHFWorlds #CANFIN @leijonat @BuffaloSabres

Lundell on noussut esiin nyt kolmessa peräkkäisessä äärimmäisen kovassa ottelussa. Saksaa vastaan 19-vuotias keskushyökkääjä osui avauserässä ylivoimalla. Ottelun voittomaaliin kolmannessa erässä Lundell antoi äärimmäisen kauniin syötön.

Ruotsalainen oli myös tuolloin nauttimassa Lundellin syötöstä.

Latviaa vastaan nihkeän ottelun ratkaisu jatkoajalla tuli upean yksilösuorituksen päätteeksi.

Kaikki muistavat Granlundin ja Kakon – Lundellin panos saattaa olla vielä edellisiäkin merkittävämpi

Keväällä 2011 Leijonat kultaan kannatteli muuan Mikael Granlund. Vuoden 2019 mestarijoukkueen tarinalle alkutahdit antoi Kaapo Kakko.

Nuoren pelaajan onnistuminen antaa joukkueelle lisää energiaa. Junnutähti kerää huomion itseensä, eikä osaa jännittää. Joukkue taustalla saa keskittyä olennaiseen.

Lundellin panos joukkueelle saattaa kuitenkin olla vielä merkittävämpi kuin Granlundin ja Kakon. Lundell pelaa keskushyökkääjän paikalla Suomen merkittävimmässä tuloksentekoyksikössä.

Granlund sai tukeutua ketjussaan sentteri Jarkko Immoseen. Kakkoa sentteröi Sakari Manninen.

Tulosyksikön keskushyökkääjän paikka on vaativin pelipaikka kaikista nuorelle pelaajalle. Lundell on osoittanut, että hän on paikkansa ansainnut. Hän on Leijonien pelillinen johtaja.

Lundell ja Ruotsalainen saavat toisistaan parhaat puolet esiin

Turnauksen alussa Lundell pelasi Mikael Ruohomaan ketjun laitahyökkääjänä. Ruotsalainen sentteröi Suomen nimellistä ykkösketjua.

Lundellin siirtäminen keskelle samaan ketjuun laidalla viilettävän Ruotsalaisen kanssa on tuonut Suomen hyökkäyspeliin valtavasti lisää vaarallisuutta.

Samalla, kun Suomi jauhaa lähes inhorealistisella tavalla omaa äärimmäisen tiivistä viisikkopeliään, Lundell ja Ruotsalainen tekevät maalit, jotka tuovat Leijonille voittoja toisensa jälkeen.

Huippumaalivahti Jussi Olkinuoran, äärimmäisen tiiviin joukkuepelin ja turnauksen vaarallisimman tutkaparin yhdistelmä kauhistuttaa tämän turnauksen joukkueista jokaista.