MM-kisojen alkulohkovaihe saatiin eilen pakettiin. Jännitystä riitti aivan loppumetreille, kun sekä Ruotsi että Kanada olivat vaarassa pudota jatkopeleistä. Kazakstan puolestaan jäi vain pisteen päähän jatkopaikasta.

Myös yksilötasolla lohkovaiheessa nähtiin huikeita yllättäjiä ja suurenmoisia suorituksia. Kasasimme tähdistökentällisen alkulohkojen isoimmista onnistujista.

Maalivahti: Adam Reideborn, Ruotsi

Ruotsin maalivahtina ei ollut aina helppoa pelata. Joukkue puolusti paikoitellen todella löysästi, mutta Adam Reideborn suoriutui silti erinomaisesti. Hän oli suurin syy sille, miksi Ruotsi lopulta pääsi niinkään lähelle puolivälieräpaikkaa. Viiden MM-ottelun jälkeen hänen torjuntaprosenttinsa on huikea 94,6.

Puolustaja: Markus Lauridsen, Tanska

Kokenut tanskalainen on puhjennut kukkaan myöhemmällä urallaan. Hän on pelannut paljon peruspakin roolissa, mutta viime vuosien aikana Markus Lauridsen on löytänyt itsestään myös tehoja. MM-kisoissa 30-vuotias konkari oli erinomaisella pelipäällä. Hän voitti alkulohkojen pakkien pistepörssin tehoin 2+5=7.

Puolustaja: Moritz Seider, Saksa

20-vuotias huippulupaus oli näkyvä aina jäällä ollessaan. Moritz Seider keräsi neljä syöttöpistettä ja tuki aktiivisesti hyökkäystä, mutta hän pelasi erinomaisesti myös omaan suuntaan. 192-senttinen puolustaja pelaa pitkällä mailalla, jolla hän puolusti aktiivisesti ja taukoamatta. Seiderilla on vielä edessään kirkas tulevaisuus NHL:ssä.

Moritz Seider on Detroit Red Wingsin ykköskierroksen varaus vuodelta 2019. Kuva: Getty Images

Laitahyökkääjä: Liam Kirk, Iso-Britannia

Iso-Britannian Liam Kirk oli alkulohkojen suurin sensaatio. 21-vuotias nuorukainen on vielä kokematon miesten sarjoista, mutta silti hän pystyi takomaan uskomatonta jälkeä MM-kisoissa. Seitsemään matsiin Kirk iski tehot 7+2=9. Ensi kaudeksi hän pääsee varmasti kunnon ammattilaissarjaan pelaamaan.

Keskushyökkääjä: Adam Henrique, Kanada

Adam Henrique ei ole viime vuosina ollut hyvässä vedossa NHL:ssä. Hänet tunnetaan kovana taistelijana, mutta jalka vaikuttaa hieman hidastuneen. MM-kisoissa Henrique on pelannut isossa roolissa ja pitkästä aikaa peli on näyttänyt myös maistuvan. Hän on ollut Kanadan johtohahmoja ja seitsemään matsiin hän on tykittänyt tehot 4+5=9.

Laitahyökkääjä: Peter Cehlárik, Slovakia

Peter Cehlárik on yksi Slovakian harvoista nuorista toivoista. Hän siirtyi täksi kaudeksi Ruotsiin, kun NHL:n valloitus ei onnistunut odotetulla tavalla. Ruotsissa hän takoi hurjaa jälkeä, eikä vauhti ole hidastunut MM-kisoissakaan. Cehlárik voitti alkulohkojen pistepörssin tehoilla 4+6=10. Kutsuuko NHL taas ensi kaudella?