Slovakiasta ei ollut Yhdysvalloille suurta vastusta puolivälierissä. USA voitti puolivälieräottelun lukemin 6-1.

Sveitsin ja Saksan välinen kamppailu oli huomattavasti tiukempi. Sveitsi aloitti ottelun vahvemmin, ja pääsi puolivälin tienoilla jo kahden maalin johtoon Fabrice Herzogin maalilla, jonka Tristan Scherwey alusti upealla rystysyötöllä.

Ennen erän päätöstä Saksa kavensi ottelun Tom Kühnhackl, mutta Sveitsi piti johtoa hallussaan aina varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille asti. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan 44 sekuntia ennen summeria Leon Gawanke venytti verkkoja vieden ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla ei ratkaisua tullut, joten ottelu venyi voittolaukauskilpailuun saakka. Se oli maalivahtien näytöstä, sillä molempien neljästä ensimmäisestä laukojasta vain yksi sai kiekon verkkoon.

Sveitsi yritti ensin, ja Gregory Hofmannin yritys osui maalivahti Mathias Niederbergerin mailan varteen. Marcel Noebels sen sijaan onnistui, ja Saksan juhlat alkoivat.

Kyseessä on Toni Söderholmin valmennusuran ensimmäinen MM-välieräpaikka. Joukkueessa on myös apuvalmentajana Ville Peltonen ja maalivahtivalmentajana Ilpo Kauhanen.