Suomelle välieräpaikan torstaina Latvian Riian MM-kisoissa torjunut Juho Olkinuora on maamme yksi lähiaikojen puhutuimmista henkilöistä. Suomi lähetti Tshekin eilen kotimatkalle jalkapallonumeroin 1-0 irronneen puolivälierävoittonsa ansiosta.

Olkinuora tuli tutuksi Suomen kansalle ihan viimeistään kaksi vuotta sitten, kun hän oli mukana maailmanmestaruuden voittaneessa leijonalaumassa. Ennen sitä kassari toki ihastutti jo Pelicansissa, ja olihan hän ehtinyt voittamaan JYPissä CHL:n mestaruuden.

Mutta nyt Leijonien kenties ykkösvahti on päivä päivältä tutumpi ja tutumpi kansalle. Kyseessä on vekkuli haastateltava, josta pursuaa ilo tai ainakin positiivisuus pinnalle jatkuvasti.

Vaan tiesikö sitä moni, että pelaajassa on ollut mitä ilmeisemmin vahdin verta jo vaahtosammuttimen kokoisena? Tähden äiti, tietokirjailija ja pastori Hilkka Olkinuora lisäsi Twitter-tililleen herttaisen kuvan poikansa nuoruusvuosista.

hilkka olkinuora

@hilkkao

Matti Hernesaho

@hernesaho
Nyt voitais kyllä näillä näytöillä antaa vuoden pappi -tunnustus @hilkkao:lle erityisesti kasvatuksen sektorin ansioista.
Jostain on aina pakko aloittaa.

#leijonat

– Jostain on aina pakko aloittaa, kuului kuvateksti otoksessa, jossa nuori Olkinuora touhuaa maila hyppysissään kahden tynnyrin välissä.

Pelaaja on torjunut kiekkoa MM-jäillä viidessä pelissä peräti 95,0 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on hämmästyttävä 1,18.