Leijonat ei voi lähteä MM-välierään rallatellen suomalaisluotseja vastaan – Anton Lundell topuutteli lisämausteista: ”Ei anna mulle mitään”

© Kuva: Getty Images

Leijonien luottohyökkääjä Anton Lundell on vastannut koviin odotuksiin jääkiekon miestenkin MM-kisoissa Riiassa. HIFK-lupaus on ollut kokonaisvaltaisesti vahva ja luotettava, lisäksi ensimmäisiä MM-kisojaan luutiva peluri on iskenyt kahdeksassa pelissä kelvolliset tehot 4+2=6 (+6).

– Fiilis on tosi hyvä, erittäin hyvä. Tänne tultiin pelaamaan mitaleista, ja on hyvä mahdollisuus voittaa. Kyllähän se on kivaa. Innolla odotan lauantain peliä. Nyt huilataan, ja sitten aletaan keskittymään seuraavaan peliin. Erittäin innoissani kohti seuraavaa peliä, Lundell iloitsi myöhään torstai-iltana Riiassa, kun Suomi oli kaatanut kuolemanpelissä eli puolivälierässä Tshekin 1-0.

Enemmänkin maaleja olisi ollut tarjolla. Esimerkiksi Lundell passasi kiekon Iiro Pakariselle, ja Suonenjoen mies sai limpun häkkiin. Pitkän tutkimisen jälkeen tuomarit hylkäsivät osuman.

– Vaikea sanoa siitä. En tiedä, mikä linja täällä on. Musta Iiro yritti jarruttaa, ja se vähän kuin työnnettiin maaliin. Mutta oli hyvä, että saatiin tehtyä toinen maali ja raavittua voitto. Olisi sekin ollut tärkeä avausmaali, mutta selvittiin muuten hyvin.

Suomen alakerta on ollut MM-kisojen pudotuspeleissä rautaa näissä ja edellisissä kisoissa, ja esimerkiksi kolmessa edellisessä pelissä omiin on mennyt yksi ainoa häkki.

Jussi Olkinuora oli erittäin hyvä ja pakit tosi jämäkkiä. Jatkossa pitää koittaa saada kiekkoa maalille ja tehtyä enemmän maaleja. Tshekkikin oli erittäin hyvä.

Edelleen ilman suoria tappioita puksuttava leijonalauma punnitsee lauantain semfinaalissa Saksan – maan, jonka se löi viime lauantaina jo alkusarjakohtaamisessa. Joukkuetta johtaa HIFK:stakin tuttu valmentajakaksikko Toni SöderholmVille Peltonen. Leijonat ei voi lähteä peliin henkseleitä paukutellen.

– Pienenä tuli seurattua heitä tosi läheltä ja kopissakin olen nähnyt. Tunnen isän kautta molemmat, ovat pelanneet hienot urat molemmat. Saksa on älyttömän kova joukkue, tulevat antamaan kaikkensa. Meidän pitää pelata samalla lailla ja parantaa tästä päivän pelistä.

Tuoko HIFK-ikonien kohtaaminen HIFK-pelaajalle ekstralatausta?

– Ei siinä, ei se anna mulle mitään. Kunnioitan heitä suuresti, totta kai me halutaan voittaa ja niin hekin. Pitää unohtaa muut asiat, koittaa pelaa mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta voittoon, Lundell vakavoitui.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004