Ruotsalaisen Aftonbladetin toimittaja Mats Wennerholm on kommentoinut välieriin edenneen Leijonien kisaurakkaa Latvian Riiassa pelattavien MM-kisojen erilaisin ja keskenään jopa ristiriidassa olevin sanakääntein. Turnauksen puolivälieräpäivänä, eli torstaina hän näki, että vaikka sydän sykkii Suomelle, rynnistää Tshekki mitalipeleihin.

Nyt mies joutui kuitenkin vetämään sanojaan takaisin. Etenkin maalivahtiosasto Juho OlkinuoraHarri Säteri sai Aftonbladetin jutussa kehut.

– Suomi voi olla hyvinkin menossa kohti neljättä MM-kultaansa. Puolustuspelissä ei tule liki lainkaan virheitä, ja maalivahdit ovat olleet suorastaan suvereeneja.

Sekin on suomalaisittain välieräpaikan lisäksi mairitteleva seikka, että vähintään yksi sinivalkoisen valmentajiston luotsaama maa pääsee nauttimaan mitaleista. Vaihtoehdot ovat siis Jukka Jalosen Suomi tai Toni Söderholmin Saksa.

– Nämä kaksi taistelevat parhaan valmentajan tittelistä, latasi Wennerholm, joka lopuksi kummasteli sitä, että mitenhän kovan joukkueen Suomi saa olympialaisiin, kun nytkin meno on luokkaa vakuuttavaa vain kahden NHL-tähden voimin.

He ovat Buffalo Sabresin hyökkääjä Arttu Ruotsalainen ja Los Angeles Kingsin pakki Olli Määttä.

Mainitut herrat ja muut pelaavat finaalipaikasta lauantai-iltana juurikin Saksaa vastaan. Toinen välieräpari on USA-Kanada.