Talviolympialaiset käydään ensi vuonna Kiinan pääkaupunki Pekingissä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Kiinan joukkueen täytyy osallistua myös jääkiekkoturnaukseen.

Ennakkoon joukkueen ei odoteta voittavan yhtään ottelua, eikä maalejakaan odottaessa kannata hengitystään pidättää. Kiinalainen jääkiekkotoimittaja Longmou Li kertoo Twitterissä useamman lähteen vahvistavan, että Kiina on tehnyt suunnitelman saadakseen joukkueestaan mahdollisimman kilpailukykyisen.

Kiinalla on joukkue KHL:ssä, Kunlun Red Star. Lin mukaan Kiinan maajoukkue muodostuu olympiakisoissa täysin Kunlunin pelaajista.

Longmou Li

@lilongmou
multiple sources confirmed, @KRSchina new KHL season will be the China Men's Hockey team to participate @Beijing2022. 22 Chinese Native Players with 10-15 heritage players facing the challenge of the @khl_eng. And they will select 25 of the best end of the year.

Joukkue tulee koostumaan kiinalaisista ja kiinalaissukuisista pelaajista, jotka voivat hakea Kiinan kansalaisuutta. Toistaiseksi joukkueeseen on kiinnitetty kaksi pelaajaa, Spencer Foo ja Parker Foo.