Columbus Blue Jackets -pomo Jarmo Kekäläinen saattaa löytää ratkaisun seuraa tällä kaudella vaivanneisiin sentteriongelmiin NHL:n kesän vapailta markkinoilta.

Ykkössentteriongelman ratkaisu saattaisi nimittäinolla NHL:n kesän 2011 ykkösvaraus, Edmonton Oilersin Ryan Nugent-Hopkins, joka on tiettävästi ajautunut ongelmiin jatkosopimusneuvotteluidensa suhteen.

Tähän kesään umpeutuneesta sopimuksestaan kuusi miljoonaa taalaa kaudessa tienannut 28-vuotias hyökkääjä havittelee itselleen kärkiketjujen keskushyökkääjän palkkaa, mutta Oilers näkee miehen nykyisin ennemminkin kahden kärkiketjun laitahyökkääjänä, jonka palkkataso olisi hieman sentterin paikalla operoivan kärkihyökkääjän vastaavaa pienempi. Tästä syystä Oilersin ja RNH:n sopimusneuvottelut ovatkin tiettävästi ajautuneet umpikujaan.

Pierre-Luc Dubois’n treidin jälkeen Columbuksella on ollut huutava pula tuloksentekoon kykenevästä ykkössentteristä. Mikäli Kekäläinen ei onnistu naaraamaan tähtipakki Seth Jonesin treidin avulla seuraan huipputason ykkössentteriä, saattaisi tällä kaudella 52 runkosarjapelissä tehot 16+19=35 iskenyt Nugent-Hopkins ainakin parannuksen nykytilanteeseen nähden.