Teemu Selänne muistelee – nämä nimet jäivät mieleen Leijonista: ”Niinimaa sortui ehkä liikaa…”

© Kuva: Getty Images

Teemu Selänne vieraili taannoin Kimanttia-podcastissa, jossa kiekkolegenda muisteli mieleenpainuvimpia tapahtumia pitkän uransa varrelta.

Maajoukkuevuosilta ex-tähtihyökkääjä arvosti korkealle ennen kaikkea ne huippupuolustajat, jotka osasivat avata oivaltavilla syötöillään tekopaikkoja maailman parhaimpiin lukeutuneelle maalitykille. Selänne korosti lisäksi yhtä huippupakilta vaadittavaa perusominaisuutta.

– (Janne) Niinimaa oli ehkä vähän… se sortui ehkä vähän liikaa siihen, että aina piti syöttää sellainen bobbyorr-syöttö. Jos katsoo meidän (maajoukkueen) parhaimpia pakkeja, Kimmo Timosta ja Nummisen Teppoa, niin ne teki juuri oikean ratkaisun oikeaan aikaan.

– Silloin kun oli paikka yrittää hienoa syöttöä niin sellainen annettiin, mutta jos ei ollut aikaa eikä tilaa, niin kiekko heitettiin pois. Pääasia on tehdä oikea ratkaisu eikä alkaa väkisin etsimään jotakin tiettyä syöttöä. Se erottaa huiput muista, Selänne vertailee puolustajia.

– Olin onnekas, että sain pelata tuollaisten jätkien kanssa, joiden kanssa tiesin, että kun vaan löydän itseni vapaaseen paikkaan, niin se kiekko tulee sinne. Se teki itsestäni aktiivisen ja nälkäisen, että todella yritin päästä niihin väleihin. Jos kiekko ei olisi koskaan tullut perille, niin ei olisi tullut edes yritettyä samalla tavalla. Se on tärkeää, että pääset pelaamaan huippujätkien kanssa, Selänne muistuttaa.

Voit kuunnella Selänteen vierailun Kimanttia-podcastissa kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: Markus Granlund paljasti hauskan yksityiskohdan Connor McDavidistä: ”Se on sairasta!”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.