Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen seuroineen jahtaa parhaillaan paikkaa NHL:n Stanley Cup -finaaleissa Habsin kohdatessa välieräsarjassa Vegas Golden Knightsin.

Suomalaishyökkääjä nostaa NHL Without a Map -sarjan tuoreessa jaksossa esille pari isossa roolissa joukkueen kevään pudotuspelimenestyksessä ollutta kanadalaista – maalivahti Carey Pricen sekä konkarihyökkääjä Corey Perryn.

Kanadan paidassa kaksi olympiakultaa, World Cupin sekä maailmanmestaruuden niin aikuisten kuin alle 20-vuotiaidenkin kisoissa voittanut Stanley Cup -voittaja Perry on tehnyt ison vaikutuksen turkulaiseen.

– Tosi hyvä äijä. Varmaan paras maalineduspelaaja, mitä oon ikinä nähnyt. Siellä se on uransa tehnyt. Se vaan käyttää omaa kroppaansa, mailaansa ja ulottuvuuttaan niin hyvin hyväkseen. Joka treenien jälkeen se jää jäälle. Pakit ampuu sille ja se vaan ohjailee kiekkoja sisään.

– Kyllä sitä vastaan olisi ihan perseestä pelata. Se on koko ajan iholla ja räksyttää koko ajan, Lehkonen kehuu pitkäaikaista Anaheim Ducks -legendaa.

Entä kenet Lehkonen nimeää Canadiensin äänekkäimmäksi pelaajaksi? Katso hyökkääjän haastattelu kokonaisuudessaan täältä.