Jere Karalahti paljastaa: oli jättisumman velkaa HIFK:lle! ”Mulla oli vähän omat käytännöt”

© Kuva: Getty Images

Jere Karalahti muisteli viime syksynä julkaistussa Jargoni-podcastin haastattelussa lämmöllä HIFK:n legendaarista seurajohtajaa Frank Mobergia.

Suomi-kiekon paha poika nostaa HIFK:n toimitusjohtajana vuoteen 2001 toimineen Mobergin, 80, ylivoimaisesti parhaaksi tuntemakseen seurajohtajaksi.

– Se huolehtiminen pelaajista ja koko yhteisöstä sai ihan käsittämättömät mittasuhteet. Eka diili… piti mennä tapaamaan Mobergia HIFK:n hallille. Se istui siellä pöydän takana, sillä oli se Marlboron filtteri melkein kokonaan suussa: ”Tossa toi on, pane nimi alle, ei se tosta tuu mihinkään muuttumaan”. Oli aika nopeat neuvottelut, Karalahti muistelee ensimmäistä sopimustaan.

Myöhemmin Karalahti oli tuttu näky HIFK:n toimistolla tämän hakiessa Mobergilta förskottia.

– Mulla oli vähän omat käytännöt. Mä kävin aina hakee (palkan) etukäteen. Se istui siellä toimistossaan ja kattoo sua että ”ei v*ttu, paljon nyt?”. Sit se vaan kääntyy kylmän viileesti, sillä oli se vanhan liiton kassakaappi, josta se kaivoi setelit.

– Mä olin parhaillaan HIFK:lle satatonnii velkaa. Se oli semmoinen suhde, et niiden oli pakko pitää musta kiinni, Karalahti naureskelee.

Katso Karalahden haastattelu kokonaisuudessaan täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.