Kasvaako Jesse Puljujärvestä vielä NHL-pistetykki? Toimittajalta lupaava vertaus toiseen suomalaiseen

© Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärven NHL-paluu sujui erinomaisesti. Suomalaisnuorukainen pelasi runkosarjan 55 ottelua tehoin 15+10=25. Kaikkien vaikeuksien jälkeen Puljujärvi ylitti hänelle asetetut odotukset.

Silti parantamisen varaa löytyy. Puljujärvi varattiin vuoden 2016 varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana. Hänestä odotettiin kovaa pistetykkiä NHL-tasolle. Onko se vielä mahdollista, kun hän on jo 23-vuotias?

The Athleticin toimittaja Jonathan Willis pohti kysymystä artikkelissaan. Hän etsi muita verrokkeja, jotka olivat NHL-uransa alussa iskeneet samanlaisia tehoja kuin Puljujärvi, ja katsoi, millaisia pelaajia heistä oli kehittynyt.

Yksi osuvimmista verrokeista oli suomalainen NHL-tähti Teuvo Teräväinen. Hänkin sai hieman hitaan lähdön NHL-uralleen Chicago Blackhawksissa. 22-vuotiaana hänen pistekeskiarvonsa oli vain hitusen Puljujärveä parempi.

Sen kauden jälkeen Teräväinen löi kunnolla läpi. Seuraavalla sesongilla hän nakutti 64 tehopistettä. Parhaalla kaudellaan Teräväinen on iskenyt 76 pinnaa.

Viime kausi oli 26-vuotiaalle Teräväiselle vaikea loukkaantumisen vuoksi. Hän pystyi pelaamaan vain 21 runkosarjaottelua ja iski niissä tehot 5+10=15.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.