Viime kaudet kovalla tasolla Euroopassa pelannut hyökkääjä Linus Omark on ruotsalaislehti Expressenin tietojen mukaan palaamassa ensi kaudeksi takaisin kotimaahansa Luleå HF:n riveihin. Omarkilla olisi ollut sopimusta jäljellä sveitsiläisseura Geneve-Servetten kanssa vielä ensi kaudesta, mutta lehden mukaan sopimus on purettu.

34-vuotias ruotsalainen pelasi Geneve-Servettessä viime kauden yli piste per peli -tahdilla. Sitä ennen kuusi kautta sujui KHL:ssä, joista viisi Salavat Julajev Ufan riveissä ja yksi Jokereissa. Joka kaudella hän onnistui olemaan joukkueensa tehokkaimpia pelaajia iskemällä 45-60 pistettä kauden aikana.

NHL:ssä Omark on pelannut uransa aikana 79 ottelua Edmonton Oilersin riveissä. Noissa on syntynyt 32 pistettä. Hän on seuran 4. kierroksen varaus kesältä 2007.

Ruotsalaishyökkääjä on pelannut urallaan neljät MM-kisat, joista mukaan on tarttunut yksi maailmanmestaruus ja kaksi pronssimitalia. Hän oli mukana myös olympialaisissa 2018.

Omarkin ammattilaisura alkoi aikanaan Luleåsta jo kaudelta 2005-06. Expressenin mukaan sopimus on kolmivuotinen. Seura ei ole vielä vahvistanut sopimusta.