Lahden Pelicans tiedottaa tehneensä jatkosopimuksen nuoren puolustajansa Topias Vilenin kanssa. Tuore jatko on vuoden mittainen, joten sen myötä Vilen nähdään Lahdessa ainakin kahden seuraavan kauden ajan.

Vilen pelasi viime kaudella Pelicansissa 35 ottelua, joihin 18-vuotias nuorukainen iski pisteet 3+5. Hän debytoi Liigassa jo sitä edellisellä kaudella yhden ottelun verran.

Nuori puolustajalupaus oli mukana kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa Suomi sijoittui neljänneksi. Hän toimi joukkueen varakapteenina ja saalisti seitsemässä ottelussa neljä syöttöpistettä.

– Viime kausi oli valtava positiivinen yllätys, että Toppari pystyi pelaamaan 17-vuotiaana niin hyvin kuin pelasi. Yli 30 ottelua Liigaa oli huikea suoritus ja siitä on loistava lähteä rakentamaan tulevaa kautta. Nyt Toppari tietää, mitä Liiga vaatii ja seuraava askel on vakiinnuttaa pelistä toiseen se sama taso. Odotusarvo on siinä, että pystytään taas ottamaan kehitysaskeleita, mutta toisaalta osataan olla kärsivällisiä, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kommentoi seuran tiedotteessa Vilenin tilannetta.

Vilen on varauskelpoinen tänä viikonloppuna järjestettävässä NHL:n varaustilaisuudessa. Hänet on monien lähteiden mukaan arvioitu varattavan neljän ensimmäisen kierroksen aikana.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
NHL-varausta odottavalle Topias Vilénille jatkosopimus 🔥

Lue Vilénin mietteet sopimuksesta ja viikonlopun NHL-draftista. Mukana myös päävalmentaja Niemelän näkemykset suojatistaan ja tulevan kauden odotuksista: pelicans.fi/fi-fi/article/…

#PelicansFi #Liiga