Suomen Jääkiekkoliitto julkaisi tiistaina nettisivuillaan Naisleijonien joukkueen elokuun lopun MM-kisoihin. Vuoden 2019 kotikisoissa sensaatiomaisesti hopealle yltänyt Suomi lähtee peleille ilman HPK:hon siirtynyttä tähtivahti Noora Rätyä.

Mutta miksi?

– Maalivahdeista Räty olisi valittu kisoihin, mutta hän päätti itse olla liittymättä joukkueeseen, päävalmentaja Pasi Mustonen summasi ytimekkäästi.

Vaikka MM-kisat piti pelata jo keväällä, ei joukkue ei ole kokenut mitään dramaattisia muutoksia.

– Tilanne on meidän osaltamme pysynyt samana. Olemme nyt leireilleet reilun viikon Vierumäellä ja samalla saaneet varmistuksen, että kaikki pelaajat ovat pelikunnossa.

Suomen joukkueesta johtajuutta roppakaupalla, vaikka MM-hopeamitalisti ja nelinkertainen pronssimitalisti Räty ei mukana ole. Kapteenin C-kirjaimen pelipaitaansa saa Jenni Hiirikoski, varakapteenit ovat Michelle Karvinen ja Petra Nieminen.

– Takana on hyvä leiri. Vaikka ajankohta on jääkiekkoilijoille poikkeuksellinen, on joukkueen tekeminen hyvällä tasolla. Pelasimme myös kolme harjoituspeliä, jotka ovat varmasti tuoneet itseluottamusta nuorelle joukkueelle.

Turnaus pelataan kieltämättä jännään aikaan, kansallisten kausien alkaessa vasta kekkereiden jälkeen.

– Kuten keväällä ilmoitimme, myös nyt tavoitteena on taistella mitaleista.