Kovaa tekstiä: Pohjoisamerikkalaismedia tarttui Aatu Rädyn ja Roni Hirvosen maagisiin otteisiin

© Kuva: Leijonat.fi

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden hallitseva MM-pronssimitalisti Suomim selvitti Yhdysvaltain Plymouthissa kuun vaihteessa pelatut harjoitusottelut liki täysin puhtain paperein.

Nuoret Leijonat kellisti heinä-elokuun taitteessa Ruotsin 5-2, USA:n White-joukkueen 2-1 ja 4-3 sekä USA:n Blue-porukan 7-6 (vl) ja 4-2. Ainoa epäkohta oli White-joukkueelle koettu 4-5-jatkoaikatappio.

Sinivalkoisten ykköstykeiksi kuudessa pelissä ponnistivat hillittömät 14 pinnaa (6+8) latonut Aatu Räty sekä kahdeksan maalia ja kymmenen pistettä summannut Roni Hirvonen.

Nyt NHL-varaukset ovat saaneet täysin ansaittua huomiota muualla. Pohjoisamerikkalaismedia The Athletic pisti suomalaisten esitykset merkille, kun se nosti kymmenen pelaajan listauksessa esille mainitun tuholaiskaksikon ja maalivahti Leevi Meriläisen.

Rädyn kerrottiin nousseen esiin erityisesti kilpailukyvyllään, pelinrakentelullaan ja viimeistelyllään. Lisäksi hienoa on sekin, että kakkoskierroksella NHL:ään napatun NY Islanders -varauksen otteista kuulemma kohistiin urakalla.

Hirvosen ei puolestaan kerrottu erottuvan koollaan tai nopeudellaan, mutta hänen henkilökohtainen taitonsa, erityisesti pelinlukutaito ja työmoraali erottuivat ensi kaudeksi HIFK:hon siirtyvän hyökkääjän eduksi. Toronto Maple Leafsin varaus kuulemma myös teki ja tekee paljon nopeita ja luovia ratkaisuja kiekon kanssa.

Lisäksi kovaa kilpailua on luvassa myös Suomen maalivahtiosastolla. Median mukaan Joel Blomqvistin on selkeä suosikki Nuorten Leijonien ykkösvahdiksi vuodenvaihteen MM-karkeloihin, mutta toisen Kärppä-taustaisen, eli Meriläisen turnaus tasasi veskareiden puntteja selvästi.

MM-turnaus pelataan viime vuoden tapaan Edmontonissa, toinen turnauspaikka on Red Deer.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004