Boston Bruinsin ensi kauden joukkue koki kovan kolauksen. Joukkueen pitkäaikainen tähtisentteri David Krejci kertoi yllättäen päättävän NHL-uransa ja siirtyvänsä kotimaansa pääsarjaan perhesyistä.

Kakkossentterin rooli jäi auki, mikä tarkoitti suurta mahdollisuutta Bostonin suomalaishankinta Erik Haulalle. Hänelle tarjoutui mahdollisuus nousta supertähti Taylor Hallin rinnalle kakkosketjuun. Haula on aiemmalla urallaan iskenyt isossa roolissa kovia tehoja, joten kakkossentterin rooli ei olisi ollut kaukaa haettu.

Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy kuitenkin paljasti NHL.comille tehneensä valinnan kakkosketjun sentteristä.

– Ilmiselvä valinta on Charlie Coyle. Hän tuntee jätkämme parhaiten. Minä tunnen hänet parhaiten. Se auttaa jätkiä löytämään paikkansa. Charlie, Taylor Hall ja Craig Smith olivat samassa ketjussa viime kaudella. Jos Coyle pystyy tuomaan osan siitä mitä Krejci, niin se on hyvä ketju, Cassidy kertoo.

29-vuotias Coyle ei ehkä ole niin vahva valinta kuin Cassidy antaa ymmärtää. Hän on pelannut nyt runsaat kaksi kautta Bostonissa, eikä ole vielä noussut missään vaiheessa omalle tasolleen. Viime kaudella Coyle iski 51 ottelussa tehot 6+10=16.

LUE MYÖS: Mikael Hakkarainen vaihdettiin NHL-legendaan – nyt uusi seura ei edes halua häntä: ”Outo tilanne”