Miro Heiskanen solmi alkukesästä pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen Dallas Starsin kanssa. Heiskasen uusi sopimus kattaa seuraavat kahdeksan kautta ja kustantaa yhteensä 67,6 miljoonaa dollaria.

Dallasissa sopimukseen oltiin tyytyväisiä. Heiskanen on ollut seuran johtavia pelaajia jo tovin. Vuosien päästä sopimuksen odotetaan olevan todella edullinen, kun pelaajien hintataso nousee.

Heiskasen sopimuksella oli kuitenkin tuhoisammat seuraukset kaukana pohjoisessa.

Edmonton Oilers solmi eilen kahdeksan vuoden ja 74 miljoonan dollarin sopimuksen puolustaja Darnell Nursen kanssa. Aiemmin oltiin huhuttu, että osapuolet olisivat tekemässä lyhyempää ja edullisempaa diiliä.

Nurse vahvisti nämä huhut. Hän kertoi, että kun Heiskanen ja Cale Makar solmivat pidempiä ja huomattavasti kalliimpia sopimuksia, niin hän muutti mielensä. Sopimusneuvottelut olivat edenneet jo melko pitkälle keväällä, mutta Heiskasen sopimus lopulta muutti kaiken. Jos Heiskasen sopimusneuvottelut eivät olisi olleet niin nopeat, Nursekin olisi saattanut saada huomattavasti edullisemman diilin.

Nursen sopimus on tuomittu todella ylihintaiseksi. Hän saa jatkossa enemmän palkkaa kuin Heiskanen, mutta Nursella ei ole samanlaisia luistelun tai kiekollisen pelin lahjoja.